German Junior a Portugal International: Skúsenosti?

10. 3. 2023
Dva medzinárodné turnaje, dva fronty, na ktorých naše nádeje bojovali počas uplynulých dní a len jeden víťazný zápas na konte...taká je bilancia Slovákov na podujatiach German Junior a Portugal International.

YONEX German Junior, tréner Tibor Kessler a pätica hráčov (Andrej Suchý, Richard Pavlík, Johanka Ivanovičová, Lea Výbochová, Lucia Vašatová), ktorí v naozaj silnej konkurencii veľa šancí na úspech nemali, no aj napriek tomu zaznamenali niekoľko dobrých výsledkov, či jednu výhru. O tú sa postarala Lucia Vašatová spolu s kanadským spoluhráčom v mixe, kde prešli prvým kolom cez švajčiarskych súperov, no v kole druhom už boli nad ich sily súperi zo Singapuru. Ostatní hráči svoje účinkovanie ukončili hneď v prvých či druhých kolách.

Portugal International a v akcii Sebastián Kadlec, Olívia Kadlecová, Natália Slobodová a Katarína Vargová. Na reprezentantov dozerala trénerka Judith Meulendijks. Okrem spomínaných hráčov ale do deja zasiahol aj Marián Lipták, ktorý hájil farby oddielu Lokomotíva Košice.

Ani v tomto prípade Slováci nezaznamenali výhru. Sebastiánov súper, Fín Korhonen sa ale po výhre nad našim reprezentantom predral kvalifikáciou bez väčších problémov až do hlavnej súťaže. Rovnako tak aj Turkyňa Ozge Bayrak, ktorá v prvom kvalifikačnom kole porazila Natáliu, prešla nakoniec až do hlavnej súťaže. Blízko k výhre mali Olívia s Natáliou v kvalifikácii štvorhry, kde ale nakoniec nestačili v troch setoch na domáce hráčky.

Je nutné dodať, že oba turnaje boli kvalitne obsadené a Slováci tak mali možnosť opäť zbierať nové skúsenosti...

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov