MSR dospelých: Šestka pre Repiskú

29. 3. 2022
Po dvoch rokoch, kedy sa MSR dospelých kvôli pandémii koronavírusu nemohli odohrať, sme sa 25.-27.marca konečne dočkali slovenského šampionátu a spoznali sme majstrov, ktorí sa do kroník zapíšu ako víťazi sezóny 2021.

Na MSR v roku 2019 si triumf vybojovala Katarína Vargová, ktorá ho tento rok obhajovala naozaj ako levica. V úvodnom sete finálového duelu to pre Košičanku vyzeralo naozaj nádejne, keď nad Martinou Repiskou vyhrávala ešte 19:16. Všetko sa ale v okamihu otočilo a Martina ako skúsená hráčka dokázala záver setu zvrátiť vo svoj prospech, keď stav stretnutia otočila a vyhrala pomerom 21:19.

 

Druhý set a opäť lepší nástup Katky, ktorá viedla 16:5. Tí z Vás, ktorí ste zápas videli naživo, povedzme si, však ste už aj vy hádzali flintu do žita a tešili sa na rozhodujúci tretí set... Ten sa aj nakoniec konal, ale nepredbiehajme. Martina dokázala, že nikdy nie je o ničom rozhodnuté, až pokiaľ na zem nepadne posledný košík. Naozaj nepriaznivý stav skoro otočila vo svoj prospech, no Katka nakoniec ovládla druhý set so skóre 21:17.

 

Rozhodujúca sada a dráma ako sa patrí s vyvrcholením až v samotnom závere. Ten patril Martine, ktorá si výhrou 21:19 pripísala na konto nielen zlato na šampionáte, ale aj šiesty triumf Majsterky Slovenska, čím dorovnala historickú bilanciu Kvetoslavy Sopkovej (Orlovskej).

 

V dvojhre mužov proti sebe stáli obhajca titulu Milan Dratva a Jarolím Vícen, ktorý bol posledné roky Milanovým finálovým súperom. Krásny bedminton v podaní oboch hráčov a úvodná výhra v sete pre Milana so skóre 21:15. V druhom sete sa ale situácia začala otáčať a Jaro vycítil šancu na úspech. Ako „divá zver“ sa zahryzol do svojej koristi až kým ju úplne nedostal. Druhý set, výsledok 21:16 v prospech Jara a dráma na svete.

 

Pripomeňme si, že Jaro poslednýkrát zvíťazil na Majstrovstvách Slovenska ešte v sezóne 2015/2016, kedy vo finále porazil Milana dva nula na sety. V skrátenej sezóne 2016 sa šampionát nekonal a v rokoch 2017, 2018 a 2019 triumfoval Milan, pričom v sezónach 2018 a 2019 čelil vo finále práve Jarovi, ktorého vždy porazil v dvoch setoch. Tentoraz sa ale situácia zmenila a Jaro svoju turnajovú púť dotiahol do úspešného konca. Ako sme spomínali, „na love“ sa mu darilo a v treťom sete na kurte priam žiaril. Výsledok 21:7 hovorí za všetko.

 

Čo dodať? Jaro dvojhrou neskončil... V štvorhre mužov spolu s Jurajom Vachálkom dokázali prejsť pavúkom bez straty setu a vo finále porazili prvých nasadených reprezentantov Jakuba Horáka/Andreja Antošku po výsledku 21:18, 21:9.

 

Dve zlaté má okrem Jara na konte aj Juraj. Ten vrátane štvorhry bodoval aj v mixe spolu s Alžbetou Peruňskou. Prvý pár turnaja nenašiel premožiteľov, a na svojej ceste za zlatom taktiež nestratil ani set. Samotné finále proti dvojici Richard Šmatlák/Sofia Slosiariková zvládli Bratislavčania po setoch 21:11, 21:12.

 

Treťou hráčkou s dvoma zlatými medailami sa stala Alžbeta. Po boku Lucie Vojtekovej sa stali majsterkami Slovenska v štvorhre žien. Ich finálovými súperkami boli Košičanky, Angelika Vargová/Katarína Kašelová, ktoré so šampiónkami uhrali 19 bodov v prvom a 14 bodov v druhom sete.

 

Všetkým medailistom gratulujeme a ďakujeme za skvelé bedmintonové zážitky!

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov