Univerziáda: Univerzitnými majstrami Turcsányi s Peruňskou

16. 2. 2022
Počas zimnej univerziády sa v Bratislave odohral aj bedmintonový turnaj, a to 7.februára 2022. Víťazmi dvojhier a novými univerzitnými šampiónmi sa stali Viliam Turcsányi a Alžbeta Peruňská.

Viliam ako nasadená dvojka zdolal v semifinále tretieho nasadeného Borisa Karpjáka. Potom sa mu v dramatickom trojsetovom finále (17:21, 21:15, 21:14) podarilo zvíťaziť aj nad Adamom Bibikom. Adam pritom predtým v semifinále vyradil turnajovú jednotku, Petra Kováča, dva nula na sety. Bronzová medaila sa po trojsetovom dueli ušla spomínanému Petrovi.

V ženskej dvojhre si Alžbeta v semifinále poradila s treťou nasadenou Katarínou Csonkovou (21:11, 21:16), a vo finále aj s druhou nasadenou Emou Pelachovou (21:19, 21:15). V stretnutí o bronz si to medzi sebou rozdali Katarína Csonková a Zdenka Slatinská. Úspešnejšou sa stala prvá spomínaná, ktorá vyhrala po setoch 21:9, 21:14.

Štvorhru chlapcov ovládli druhí nasadení Boris Karpják s Lukášom Kudláčom. Tí vo finále porazili prvý pár turnaja, Petra Kováča/Viliama Turcsányiho po výsledku 21:19, 21:6. Bronz putoval do rúk páru Adam Bibik/Dominik Boris. Dvojica v súboji o tretie miesto porazila pár Michal Jagelka/Martin Minarovič.

V poslednej disciplíne, teda v mixe sa z výhry radovali zlatí medailisti z dvojhier, Viliam Turcsányi s Alžbetou Peruňskou. Ako favoriti turnaja zvíťazili vo finále nad druhým najvyššie nasadeným párom Boris Karpják/Ema Pelachová dva nula na sety. Bronz získali Peter Kováč s Katarínou Csonkou, keď vyhrali nad dvojicou Martin Vrbinský/Zdenka Slatinská.

Medailistom gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov