Slovak U17: Pódiové umiestnenia pre reprezentantov

4. 10. 2021
Medzinárodný turnaj Slovak Youth U17, ktorý 1.-3.októbra prebiehal v Trenčíne bol pre slovenských reprezentantov opäť úspešný. Na zlato síce zverenci trénera Jána Fiľa nesiahli, ale domov si odniesli zbierku strieborných a bronzových medailí.

V dvojhre dievčat dokráčala najďalej, do semifinále, Lea Výbochová. V boji o finálovú účasť Lea nestačila na prvú nasadenú Poľku Maju Janko, ktorá nakoniec obsadila striebornú pozíciu. Johanka Ivanovičová prehrala v štvrťfinále, a to v troch setoch s Češkou Barborou Bursovou, inak neskoršou víťazkou turnaja. No bola to práve Johanka, ktorá ako jediná dokázala vziať víťazke set.  

Richard Pavlík s Andrejom Suchým zaknihovali v štvorhre chlapcov striebro, keď nedokázali vo finále zdolať tretí nasadený nemecký pár Yuri Cho/Aditya Patil. Chlapci bojovali ako sa dalo, nemeckí hráči ale po setoch 16:21, 23:21 a 21:14 oslavovali výhru.  

Andrej spolu s Johankou zabodovali aj v mixe, v ktorom si vyslúžili bronz. O niečo lepšie dopadli  Richard s Leou, ktorí vyradili prvý nasadený český pár, predrali sa až do samotného finále a vybojovali striebro. Oba naše páry ale nakoniec porazili českí reprezentanti Tomáš Svrbka/Kateřina Koliášová, celkoví víťazi turnaja.

Výsledky  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov