Výsledkový servis: Austrian U17 Open

7. 6. 2021
Andrej Suchý (BKK Sliač), Matúš Poláček (KBC Košice) a Johanka Ivanovičová (Spoje Bratislava). Traja hráči, ktorí skúsili šťastie a využili možnosť štartovať na dobre obsadenom medzinárodnom podujatí v susednom Rakúsku.

4.-6.júna sa v Dornbirne uskutočnil medzinárodný turnaj v kategórii do 17 rokov, na ktorý si cestu našlo aj trio Slovákov. Najvýraznejší úspech zaznamenala Johanka Ivanovičová, ktorá sa v dvojhre dievčat predrala do tretieho kola.

Johanka v prvom kole 64-kového pavúka nastúpila proti Holanďanke Stefanie Nijsse. Po prvom sete, ktorý vyhrala pomerom 21:14, mala v druhom sete namále, ale tlak súperky nakoniec v koncovke ustála. Celkovo 36 minút na kurte, konečný výsledok 21:14, 22:20 a postup do druhého kola, v ktorom si sily zmerala s Francúzkou Clemence Gaudreau. Opäť viac ako 30 minút strávených na kurte, a vybojovaný postup po setoch 21:17 a 21:16. V dueli o štvrťfinále čakala na Johanku siedma nasadený Češka Lucie Krulová, ktorá mladej reprezentantke vystavila stopku. Po výsledku 21:14 a 21:9 sa Johankina cesta pavúkom skončila. Češka ale dokázala zvíťaziť aj v ďalšom stretnutí, keď porazila druhú nasadenú Francúzku Floriane Nurit a na turnaji nakoniec zaknihovala bronz.

Johanka sa okrem dvojhry predstavila aj v mixe a štvorhre, kde jej partnermi boli Andrej Suchý a Rakúšanka Carmen Reznicek. V mixe spolu s Andrejom dokázali v prvom kole zdolať taliansky pár Simone Piccinin/Carolin Rauner. Po trojsetovej dráme ich v druhom kole čakali druhí nasadení Nemci David Eckerlin/Amelie Lehman, ktorí Slovákov porazili a na podujatí nakoniec dokráčali do semifinále. V štvorhre s rakúskou partnerkou narazili v prvom zápase na domáce hráčky Sarah Dlapka/Chiara Rudolf, a svoju spoločnú turnajovú púť ukončili po výsledku 21:13, 21:7.

Andrej v prvom kole nestačil na Taliana Lucu Bellazziho, s ktorým prehral pomerom 21:14, 22:20 a Matúš zas nestačil na českého reprezentanta Pavla Maňáska, ktorému podľahol po výsledku 21:17, 21:11.

FOTO: EML Photo

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov