EJC 2020: Mená šampiónov sú známe!

8. 11. 2020
Rusko dvakrát na špici, hviezda menom Popov, úspech Nemky Thuc Phuong Nguyen či dvojité striebro pre Švédku Urell...

Individuálny turnaj juniorských Majstrovstiev Európy je za nami. Vo fínskom Lahti sa rozdali medaily a my sme spoznali nových šampiónov.

Turnaj družstiev ovládli Dáni, ktorí ale v súťaži jednotlivcov až takí úspešní neboli. O jediné dánske zlato sa postarali druhí nasadení William Kryger Boe/Mads Vestergaard, ktorí v dvojsetovom finále porazili turnajové jednotky z Ruska, Egora Kholkina/Georgiia Lebedeva.

Rusi sa ale zlata dočkali, a to hneď v dvoch prípadoch. Na zlato siahla prvá nasadená Anastasiia Shapovalova v dvojhre dievčat. Samotný priebeh duelu proti Švédke Edith Urell však pre ruskú hráčku vôbec nevyzeral dobre. V koncovke tretieho setu Ruska prehrávala 19:20 a Švédka mala k veľkolepému triumfu naozaj blízko. Ako sa ale vraví: „Nedáš – dostaneš“. A presne to sa stalo aj v tomto prípade, keď Urell nepremenila mečbol. Ruska duel otočila a po výhre 22:20 mohla naozaj oslavovať so slzami v očiach.

Druhé zlato na ruské konto pripísali Anastasiia Boiarun/Alena Iakovleva v štvorhre dievčat. Turnajové jednotky prešli pavúkom bez straty setu, a vo finále si poradili s nemeckou dvojicou Leona Michalski/Thuc Phuong Nguyen.

Nemka Thuc Phuong Nguyen ale po striebre zo štvorhry získala aj zlato, a to z mixu. Spolu s Matthiasom Kicklitzom prešli na vrchol pavúka ako štvrtý pár turnaja. Vo finále sa stretli s nenasadenou švédskou dvojicou Gustav Bjorkler/Edith Urell. A tu sa opäť vraciame k „šťastne-nešťastnej“ Švédke, ktorá má za sebou naozaj mimoriadny šampionát, avšak bez zisku zlata. Na konte má ale dve striebra, ktoré sú bezpochyby skvelou vizitkou pre mladú švédsku nádej. A Nemka Thuc Phuong Nguyen? Ziskom zlata a striebra sa stala rozhodne najúspešnejšou hráčkou turnaja.

O úspechoch vie ale svoje aj Francúz Christo Popov. Ten na šampionáte v roku 2018 získal striebro, po prehre s krajanom Arnaudom Merklem. Tentoraz proti nemu opäť stál jeho spoluhráč, Yanis Gaudin, ktorého ale Popov porazil, a víťazstvom sa tak rozlúčil s úspešnou juniorskou kariérou.

FOTO: Badminton Europe

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov