41. Výročná členská konferencia BEC bola virtuálna

17. 10. 2020
Vzhľadom na situáciu s ochorením COVID 19 sa výročná Členská konferencia Badminton Europe neuskutočnila v Kodani, ale po prvýkrát v histórii prebiehala online.

Členské krajiny obdržali začiatkom augusta pozvánku na konferenciu, ktorá sa mala konať 16.-17.októbra v Dánsku. Všetko ale bolo inak, a ako sme už spomínali, Členská konferencia prebehla virtuálne, 17.októbra 2020.

 

Zasadnutie viedol prezident Badminton Europe, Peter Tarcala, pre ktorého to bola prvá členská konferencia v roli prezidenta. Ako sám povedal, bola to úplne iná konferencia, pretože neprebiehala tvárou v tvár. A hoci nebolo možné aby sa všetci stretli pohromade, Tarcala bol s takýmto stretnutím spokojný.

 

„Všetci sme sedeli doma, a všetci sme začali pracovať virtuálne. Je to tak odlišné, že nevidíte ľudí, nemôžete s nimi hovoriť a vidieť ich reakcie, ale za daných okolností som s takýmto „stretnutím“ spokojný.“

 

Delegáti hlasovali online, a rozhodli aj o tom, že Srb Radomir Jovovic je od dnešného dňa novým členom predstavenstva Badminton Europe. Jovovic obsadil voľné miesto po Nemcovi Martinovi Kranitzovi. Medzi jeho úlohy bude patriť napríklad organizácia medzinárodných turnajov.

Znovuzvoleným bol viceprezident João Matos z Portugalska, ako aj riaditeľka a predsedníčka komisie na podporu členských krajín, Emma Mason.

Pre Generálneho sekretára Badminton Europe, Briana Agerbaka to bola taktiež prvá virtuálna schôdza. Agerbak bol rovnako rád, že sa aj napriek situácii s vírusom COVID 19 mohla výročná členská konferencia uskutočniť, a to aj napriek tomu, že stretnutie bolo veľmi odlišné od normálu.  

Na záver dodáme, že Slovensko na členskej schôdzi BEC zastupovali Zuzana Rajdugová, Generálna sekretárka SZBe, a Mia Tarcalová, členka Výkonného výboru SZBe.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov