SZBe: Sezóna prerušená na neurčito

12. 10. 2020
Ústredný krízový štáb Slovenska zareagoval na stúpajúce počty nakazených novým koronavírusom a na svete sú nové opatrenia, ktoré sa od 15.októbra 2020 dotknú aj našej bedmintonovej obce.

Všetky hromadné podujatia, pri ktorých doposiaľ platilo obmedzenie do 50 ľudí, budú počnúc štvrtkom zakázané. Zatvárajú sa štadióny, športové haly, zimné štadióny, telocvične či iné športoviská.

Výnimku zo zákazu dostali len najvyššie futbalové, hokejové, volejbalové, basketbalové a hádzanárske súťaže. Tie sa ale budú konať bez divákov a všetci hráči sa pred každým duelom budú musieť preukázať negatívnym testom na COVID 19. Hlavný hygienik SR Ján Mikas: „Dostali sme prísľub, že športovci budú pravidelne testovaní, preto krízový štáb akceptoval túto výnimku.“

Opatrenie o zákaze hromadných podujatí má platiť až do odvolania, resp. dovtedy kým 7-dňový kĺzavý medián počtu nových prípadov klesne pod 500.

V rámci tréningového procesu sú povolené len individuálne tréningy. Vyzerá to tak, že trénovať sa bude dať podobne ako počas prvej vlny, teda len v prírode.

V každom prípade si musíme počkať na presné a definitívne znenie opatrení rovnako ako v predošlých prípadoch. Až po ich písomnom zverejnení na webovom sídle Úradu verejného zdravotníctva bude známe s akými obmedzeniami sa budeme musieť popasovať.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov