Svetové finále Thomas a Uber cupu odložené

15. 9. 2020
Druhá vlna pandémie koronavírusu je v plnom prúde, a Svetová federácia spolu s Dánmi ako hostiteľmi šampionátu museli spraviť naozaj ťažké rozhodnutie, ktorého výsledkom je odloženie finálového turnaja Thomas a Uber cupu.

TOTAL BWF Thomas a Uber cup sa mal v dánskom meste Aarhus konať 3.-11.októbra 2020. Rozhodnutie o odložení šampionátu prišlo po odhlásení sa viacerých zúčastnených tímov, medzi ktorými boli napríklad Thajsko, Indonézia a Kórea.

Svetová federácia sa v spolupráci s Dánskom už mnoho mesiacov snaží pripraviť bezpečný návrat na kurty. Práve tri turnaje v Dánsku mali opäť rozbehnúť turnajový kolotoč, ktorý mal byť bezpečný a mal prebehnúť za naozaj prísnych hygienických opatrení. Vzhľadom na nedávny vývoj súvisiaci s ochorením COVID 19 na celom svete sa ale niektoré tímy ako aj jednotlivci rozhodli radšej do Aarhusu a Odense necestovať.

Tento fakt musí BFW rešpektovať, pretože momentálne sú to výnimočné okolnosti v akých sa nachádzame. Návrat k medzinárodnému bedmintonu ostáva aj naďalej prioritou, no zdravie a bezpečnosť celej bedmintonovej komunity je najdôležitejšia. Svetové finále Thomas a Uber cupu sa teda najskôr odohrá v sezóne 2021.

Podľa pôvodného plánu by sa ale malo uskutočniť podujatie DANISA Denmark Open v Odense (13.-18.október). Toto podujatie bude zároveň využité na implementáciu bezpečnostných protokolov a prevádzkových postupov COVID 19 pre reštart medzinárodných turnajov.

Druhý turnaj VICTOR Denmark Masters, ktorý sa mal konať 20.-25.októbra v Odense je ale zrušený, a to bez následného preloženia. O plánoch ázijskej šnúry turnajov bude svetová federácia v prípade noviniek informovať.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov