M.Dratva pre Badminton Europe

14. 9. 2020
V januári 2019 sa slovenský reprezentant Milan Dratva, aktuálne 143. hráč svetového rebríčka, stal súčasťou Centre of Excellence v dánskom Holbaeku.

Úradujúci majster Slovenska však kvôli pandémii COVID 19 nemôže čas strávený na kurte zúročiť na turnajoch. Počas obmedzení sa ale Milanovi podarilo zlepšiť mnoho aspektov hry, pričom ako sám tvrdí, ešte viac túži pracovať na tom, aby sa dostal medzi TOP hráčov sveta.

„V poslednej dobe som veľa pracoval na mojej vízii a taktických schopnostiach, a to v kombinácii s niektorými technickými detailmi, ktoré by mi mali pomôcť stať sa oveľa dôslednejším hráčom. Umieram túžbou konečne to všetko vyskúšať a zúročiť na turnaji!“

Milan tvrdí, že motivácia pre neho nikdy nebola problémom. Miluje tréningy. nestráca trpezlivosť a keď to situácia dovolí, tak sa chystá predviesť ten najlepší bedminton.

Zlepšenie situácie v týchto zlých časoch určite očakáva aj jeho rodina, ktorú naposledy videl v decembri minulý rok. Pozitívom je, že Košičan má okolo seba niekoľko blízkych priateľov, medzi ktorých rozhodne patrí aj ďalšia Slovenka trénujúca v Centre of Excellence, Martina Repiská.

V rámci plánov do budúcna, odloženie olympijských hier neovplyvní Milanove dlhodobé ciele. Sám si je vedomý, aké sú jeho šance na kvalifikáciu, preto rozhodne neplánuje strácať čas.

Celý rozhovor pre BEC nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov