Čo priniesol mesiac: „August 2020“

3. 9. 2020
Posledný prázdninový mesiac je za nami. Čo všetko sa počas augusta odohralo? Pripomeňme si to najzaujímavejšie prostredníctvom našej pravidelnej rubriky...

Rozhovory

V jednej z našich súťaží sme sa Vás pýtali, koľko titulov majsterky Slovenska má na konte Martina Repiská. Práve pri tejto príležitosti sme sa rozhodli, že s Martinou spravíme rozhovor, a spoločne zaspomíname na zisk všetkých titulov. Čítajte viac.

Slovenská reprezentantka Martina Repiská sa pre web Badminton Europe rozhovorila nielen o tom, odkedy sa bedmintonu venuje a kedy sa presťahovala do Dánska, ale nadhodila aj indíciu, čomu by sa v budúcnosti chcela venovať. Čítajte viac.

Bedmintonista oddielu Lokomotíva Košice, Matej Poláček si užil tréningový pobyt v maďarskom Pécsi. Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Jakub Horák okúsil po nútenej pauze turnajovú atmosféru a štartoval na Grand Prix A turnaji dospelých v susednom Česku. Ilavčan si pobyt na kurtoch mimoriadne užil, čo sa aj odrazilo na jeho výsledkoch, keď sa po skvelých výkonoch predral až do semifinále. Čítajte viac.

Reprezentačné sústredenia

Trénerské duo, Tibor Kessler a Ján Fiľ, nám priblížili ako vyzerali úvodné dva týždne reprezentačného sústredenia, ktoré za účasti hráčov v kategórii U17 a U19, prebiehalo 20.-31.júla v Košiciach. Čítajte viac.

Slovenskí reprezentanti absolvovali na druhom zraze pod taktovkou Holanďanky Judith Meulendijks niekoľko tréningových jednotiek. A ako zhodnotili prvý týždeň druhého kempu samotní hráči? Čítajte viac.

Reprezentačný tréner juniorov Tibor Kessler nám v rozsiahlom článku zhodnotil posledné dva týždne sústredenia. Netajil sa tým, že spolupráca s Holanďankou Judith Meulendijks by mohla pokračovať aj naďalej, čo by ako tréner rozhodne uvítal. Čítajte viac.

Semináre trénerov

15.augusta prebehlo v športovom centre M-ŠPORT v Trenčíne školenie trénerov Slovenského zväzu bedmintonu, ktoré viedla holandská trénerka Judith Meulendijks. Čítajte viac.

Víkendového semináru sa zúčastnilo celkovo 27 trénerov a medzi účastníkmi by ste našli známe ako aj menej známe mená. V rámci trénerov SZBe si príležitosť okúsiť atmosféru semináru nenechal ujsť trénerský nováčik Marek Kališ. Čítajte viac.

Ďalším z účastníkov trenčianskeho semináru bol Michal Palica z oddielu AC UNIZA Žilina. Aj pre tohto trénera bola účasť na školení prvotinou, z ktorej si odniesol najmä množstvo pozitívnych skúseností. Čítajte viac.

Trénerka z klubu BARBAR Skalica, Kamila Bundalová, ktorá seminár absolvovala premiérovo, využila všetky nadobudnuté skúsenosti doslova okamžite... Čítajte viac.

22.-23.augusta sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne konal premiérový seminár trénerov, na ktorý boli pozvaní len tréneri spĺňajúci vymedzené kritériá. Čítajte viac.

Z domova

Juniorská reprezentantka Sofia Slosiariková sa zapojila do projektu Niké, ktorý nesie názov Fond pre budúcnosť športu. Projekt je určený na podporu mladých športovcov, a Vy im svojim hlasovaním môžete pomôcť získať vytúženú výhru. Čítajte viac.

18.-20.septembra by sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne mal uskutočniť medzinárodný turnaj FORZA Slovak Youth U17. Na akých hráčov sa môžeme tešiť? Čítajte viac.

Od 1.septembra vystriedala Mariána Šulka na poste Generálneho sekretára Slovenského zväzu bedmintonu Prešovčanka Zuzana Rajdugová, ktorá tak je v histórii SZBe prvou ženou v tejto funkcii. Čítajte viac.

Zo sveta

3.-11.októbra 2020 by sa v dánskom meste Aarhus mali uskutočniť Majstrovstvá sveta mužských a ženských družstiev. Čítajte viac.

Prihlásení hráči si na tohtoročné Majstrovstvá Európy seniorov budú musieť počkať. Podujatie, ktoré bolo naplánované na 27.september až 4.október v Chorvátsku, sa pre pandémiu koronavírusu presunulo na budúci rok. Čítajte viac.

Tímová súťaž juniorských majstrovstiev Európy, ktoré sa budú konať vo fínskom meste Lahti, sa uskutoční 29.10.-2.11.2020. O triumf by malo zabojovať až 33 družstiev, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovensko. Čítajte viac.

Európska bedmintonová federácia sa rozhodla spraviť významný krok v rodovej rovnosti a predstavuje nový projekt „Gender Equity“ , teda projekt rovnosti mužov a žien, pričom nabáda členské krajiny k tomu, aby sa do projektu zapojili naplno. Čítajte viac.

Japonská reprezentantka, a zlatá olympijská medailistka z Ria 2016, Ayaka Takahashi, ktorá s bedmintonom začala v roku 1996, ohlásila koniec kariéry. Čítajte viac.

Svetová federácia aktualizovala kalendár HSBC BWF World Tour na sezónu 2020. Pozitívnou správou je, že sa dočkáme svetového bedmintonu, ako aj finále Thomas a Uber cupu. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov