Čo priniesol mesiac: „Marec 2020“

7. 4. 2020
Úvod mesiaca knihy sa niesol v tradičnom duchu domácich či zahraničných podujatí. Pohodu na bedmintonových kurtoch ale neskôr vystriedali obavy, pretože svetom sa šíril (a naďalej sa aj šíri) vírus COVID 19, ktorý naplno zasiahol aj bedmintonový svet. Aký bol teda marec?

Domáce podujatia

7.marca sa v Bratislave a Košiciach konali Oblastné majstrovstvá dorasteneckých družstiev, na ktorých tímy súperili o účasť na májových Majstrovstvách Slovenska. Čítajte viac.


Medzinárodné turnaje

Reprezentanti pod vedením trénera Tibora Kesslera absolvovali v nemeckom Berlíne prestížny turnaj YONEX German Junior, ktorý nebol ani tak o výsledkoch, ale skôr o zbieraní skúseností. Čítajte viac.

Martina Repiská na jamajskom International Series podujatí nezopakovala svoje skvelé výsledky, keď v sezóne 2017 brala striebro a v sezóne 2018 sa umiestnila v štvrťfinále. Tentoraz Slovenka skončila v druhom kole, na rakete nasadenej Bulharky Lindy Zetchiri. Čítajte viac.

Hráči

Úradujúci majster Milan Dratva sa s vírusovým ochorením COVID 19 pasuje v dánskom Holbaeku. Opýtali sme sa teda čo si o celkovej situácii s koronavírusom myslí, ako aktuálne prebieha jeho príprava, aké obmedzenia musí dodržiavať a ako vníma z jeho pohľadu ďalší bedmintonový vývoj. Čítajte viac.

Slovenská reprezentantka Martina Repiská sa rovnako ako Milan Dratva nachádza v Dánsku. Jej domovom je mesto Odense, a situáciu s vírusom Covid 19 berie naša vicemajsterka naozaj vážne. Čítajte viac.


Obrovskú smolu mala naša majsterka Slovenska Katarína Vargová, ktorá žiaľ uviazla v Anglicku, kde študuje a trénuje. Podľa jej slov berú Angličania vírus Covid 19 na ľahkú váhu, o čom sme sa mohli presvedčiť aj počas uplynulého All Englandu. Čítajte viac.

Z domova

8.marca sa v Bratislave uskutočnilo školenie a následné skúšky vrchných rozhodcov. Po úspešnom absolvovaní nám tak do zoznamu SZBe pribudlo deväť nových mien. Čítajte viac.

Aktuálna situáciu okolo vírusu Covid-19 je naozaj vážna, preto sa aj Slovenský zväz bedmintonu rozhodol pristúpiť k ráznym opatreniam. Čítajte viac.


Zo sveta

Seniorské Majstrovstvá Európy sa v sezóne 2020 uskutočnia v Chorvátsku a bude to vôbec po prvýkrát čo Chorváti zorganizujú takéto obrovské podujatie. Čítajte viac.


V súvislosti so šíriacim sa vírusovým ochorením COVID 19 sa rázne kroky rozhodla spraviť aj svetová bedmintonová federácia, ktorá počnúc 16.marcom zrušila všetky plánované podujatia. Čítajte viac.

Kedy naposledy dvojhru mužov na prestížnom All Englande opanoval Európan? Bolo to presne v roku 1999, kedy sa z výhry radoval legendárny Peter Gade. Jeho nástupcovi Viktorovi Axelsenovi sa tak podarilo triumfovať po dlhých 21 rokoch. Čítajte viac.


Po posunutí Majstrovstiev Európy či svetového finále Thomas a Uber cupu sa nakoniec nedočkáme ani olympijského turnaja. Olympijské hry, ktoré mali prebehnúť 24.júla až 9.augusta v Japonsku sa neuskutočnia kvôli stále sa šíriacej pandémii koronavírusu. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov