EMWTC 2020: Slováci so skvelými výsledkami

17. 2. 2020
Muži ako aj ženy tento rok na Majstrovstvách Európy mužských a ženských družstiev zaznamenali fantastické výsledky, keď v skupinách obsadili druhé priečky, potom čo prehrali jediné stretnutie a to s neskoršími finalistami z Holandska a Nemecka.

Mužský tím vedený Michalom Matejkom si v skupine sily zmeral s Holandskom, Litvou a Luxemburskom. Milan Dratva, Andrej Antoška, Jakub Horák a Juraj Vachálek zabojovali a v skupine číslo šesť zasadli na druhé miesto.

Úvodný duel proti nasadenému Holandsku, ktorý skončil výsledkom 5:0 v prospech súperov bol nakoniec dobrým odrazovým mostíkom. Hráči sa dokonale rozohrali a v ďalších stretnutiach už šliapali na 100%. Veď Litvu ako aj Luxembursko porazili po jednoznačných výsledkoch 5:0, pričom v oboch dueloch nestratili ani set!

A stretnutie s Holandskom? Ani to nebolo veru márne, a to aj napriek jednoznačnému výsledku. Veď Holanďania na našich hráčov postavili naozaj silnú zostavu. V každom prípade, prehra s vicemajstrami Európy mrzieť určite nemôže.

Marián Šulko, ktorý mal na starosti ženský tím musel taktiež sršať spokojnosťou. Jeho tím v zložení Martina Repiská, Katarína Vargová, Mia Tarcalová, Lucia Vojteková a Natália Tomčová nastúpil v skupine číslo štyri proti Nemecku, Lotyšsku a Portugalsku.

Rovnako ako muži, aj ženy na úvod čelili nasadeným Nemkám, a tento zápas sa nakoniec opäť ukázal ako skvelý štart do súťaže. Dievčatá síce prehrali hladko po výsledku 0:5, no teraz už môžeme povedať, že prehra so striebornými medailistkami z Majstrovstiev Európy nie je veru hanbou. Ba čo viac, Slovenky v ďalších stretnutiach na súperky vyleteli ako z klietky a porazili ich po výsledku 4:1. Lotyšsky ako aj Portugalky pritom bod zaknihovali až v poslednom zápase, kedy už bolo o víťazkách dávno rozhodnuté.

Slovenské tímy teda na šampionáte po naozaj skvelých výkonoch obsadili delené 9.-16. miesto. K tomuto fantastickému výsledku im samozrejme gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu Slovenska.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov