EMWTC 2020: Dánsko opäť žiarilo zlatom

17. 2. 2020
Osemkrát v rade sa dánsky mužský tím radoval z výhry na Majstrovstvách Európy. Ženy nezaostali a oslávili šiesty triumf. Nemky tak opäť zaknihovali striebro, no pre Holanďanov bolo druhé miesto historickým úspechom.

Azda nikto na začiatku turnaja nepochyboval, že v mužskej časti turnaja Dánsko opäť obháji prvenstvo. Veď reprezentanti z krajiny Hansa Christiana Andersena mali v kádri Viktora Axelsena, Andersa Antonsena či štvorhrových špecialistov Kima Astrupa/Andersa Skaarupa Rasmussena a ďalších...

Dáni teda prišli, videli, zahrali a zvíťazili. Na svojej ceste za zlatom nestratili ani set a vo finále deklasovali Holandsko po výsledku 3:0, keď sa o tri body postarali práve vyššie spomínaní hráči. Pripísali si na konto triumf číslo osem, čo znamená, že v tejto súťaži nedovolili doposiaľ zvíťaziť nikomu inému.

Finále ženskej časti, ktoré prebehlo medzi Dánskom a Nemeckom sľubovalo viac napätia, čo sa aj naplnilo. Dánky oslabené o dve členky, a to o singlovú jednotku Miu Blichfeldt a párovú špecialistku Saru Thygesen sa o výsledok obávali...

Úvod stretnutia vyšiel lepšie Nemecku, ktoré vďaka Yvonne Li viedlo  1:0. Veľmi blízko k druhému bodu boli Nemky aj v druhom zápase, keď Linda Efler s Isabel Herttrich zvíťazili v prvom sete (24:22) nad dvojicou Alexandra Boje/Mette Poulsen. Prekvapenie začínalo naberať na obrátkach, ale Dánky zabojovali...Ďalšie dva sety ovládli a vyrovnali stav stretnutia na 1:1. Ktovie, akoby duel pokračoval ďalej pri stave 2:0 pre Nemecko...To sa už ale nedozvieme, pretože Dánky si vďaka Line Christophersen pripísali na konto ďalší bod a ujali sa vedenia 2:1. Nemky ešte vzdorovali v ďalšej štvorhre, kde Stine Küspert s Kilasu Ostermeyer proti Maiken Freurgaard a Amalie Magelund vyhrali prvý set, no to bolo všetko. Dánky zápas dotiahli do víťazného konca a mohli oslavovať šiesty triumf na šampionáte, aktuálne štvrtý v rade.

FOTO: Badminton Europe

Záznamy stretnutí nájdete TU.

Výsledky

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov