EMWTC 2020: Dánsko alebo Nemky a Holanďania?

16. 2. 2020
Nedeľa plná bedmintonu? Spríjemnite si deň finálovými stretnutiami Majstrovstiev Európy mužských a ženských družstiev. Ako prvý nás o 10:00 hod. čaká ženský finálový duel medzi Dánskom a Nemeckom. Mužské finále, ktorom Dáni nastúpia proti Holandsku odštartuje o 14:00 hod..

Nemkám sa na majstrovstvách podarilo zvíťaziť v roku 2012. Finále si zahrali aj pred dvoma rokmi v ruskej Kazani, no konečný výsledok 3:1 na tabuli svietil v prospech obhajkýň z Dánska. U mužov čakajú na obhajcov Holanďania, ktorí v štvrťfinále vyradili Angličanov, teda strieborných medailistov z roku 2018, a v dramatickom semifinále dokázali zdolať aj domácich Francúzov. Francúzi teda svoju finálovú účasť z roku 2016 nezopakujú a uspokojiť sa tentoraz musia s bronzom.

Podpora domáceho publika nepomohla... Tak ako muži, rovnako aj ženský tím Francúzska ostal v semifinále. Francúzky síce do duelu s Dánskom vstúpili lepšie, a to vďaka Qi Xuefei, ktorá porazila Julie Dawall Jakobsen v troch setoch, no ostatné zápasy už boli v réžii Dánok.

My sa ale tešíme na veľkolepé finále, v ktorom sú samozrejme favoritmi obhajcovia trofejí z Dánska. Otázkou ostáva ako Nemky či Holanďania dokážu súperov zaskočiť...

FOTO: Badminton Europe

Výsledky

Priamy prenos  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov