Majstrovstvá Európy mužských a ženských družstiev 2020

10. 2. 2020
Majstrovstvá Európy mužských a ženských družstiev, ktoré 11.-16.februára 2020 prebehnú vo francúzskom meste Liévin, sú zároveň kvalifikačným turnajom na svetový Thomas a Uber cup (16.-24.5.2020, Dánsko). Na podujatí sa predstaví celkovo 29 ženských a 34 mužských tímov, pričom medzi družstvami nebudú chýbať ani zástupcovia zo Slovenska či obhajcovia trofejí z Dánska.

Ženské družstvo Slovenska čakajú na európskom šampionáte duely v skupine číslo štyri. Zverenkyne trénera  Mariána Šulka si 11.-13.februára postupne sily zmerajú s Nemeckom, Lotyšskom a Portugalskom.

Hlavnými oporami tímu sú Martina Repiská, päťnásobná majsterka Slovenska a Katarína Vargová, úradujúca majsterka Slovenska. Ďalšími členkami sú Mia Tarcalová a Lucia Vojteková ako špecialistky na štvorhru a mladučká Natália Tomčová, ktorá minulú sezónu triumfovala na šampionátoch U17 ako aj U19.

Pevne verím, že všetky dievčatá zabojujú a podarí sa im predviesť výkony na hranici svojich možností. Hneď na úvod začíname s favoritom skupiny Nemeckom. Potom nás čaká Lotyšsko a na záver Portugalsko. Budem rád, ak na konci turnaja budeme mať väčší počet víťazstiev ako prehier. Verím, že opäť vytvoríme dobrú partiu a dievčatá budú bojovať jedna za druhú. Držte palce! Marián Šulko

Mužský tím Slovenska nastúpi v skupine číslo šesť proti Holandsku, Luxembursku a Litve. Družstvo vedené Michalom Matejkom vycestuje do Francúzska s vysokými cieľmi, a to obsadiť v skupine druhú priečku.

O čo najlepší výsledok zabojujú trojnásobný majster Slovenska, Milan Dratva, úradujúci majstri Slovenska v štvorhre mužov ako aj skvelí dvojhrári, a to Andrej Antoška a Jakub Horák. Trojicu doplní skúsený štvorhrár ale aj dvojhrár Juraj Vachálek.

„Som rád, že sa po dlhšej dobe zase stretneme všetci pohromade. Čakajú nás družstvá Holandska, Luxemburska a Litvy. Každý deň bude pre nás náročný, lebo väčšina tímu bude hrať vždy dva zápasy za deň. Jasný favorit v našej skupine je Holandsko a náš cieľ je skončiť na druhom mieste.“ Michal Matejka

Šampionát odštartujú ženy, a to stretnutím proti favorizovanému Nemecku. Zápas je na programe 11.februára o 12:00 hod.. Lídri skupiny, teda Holanďania čakajú ako prví súperi aj na mužov, a to taktiež 11.februára, večer o 19:00 hod.. V stredu sa k slovu dostanú najskôr muži, a to presne v obrátenom garde. O 12:00 hod. si sily zmerajú s Litvou, večer o 19:00 hod. čaká ženy duel s Lotyšskom. Posledný deň, teda štvrtok nastúpia ženy o 14:00 hod. proti Portugalsku, a muži o 18:00 hod. proti Luxembursku.

Doplníme, že ženy proti Portugalkám hrali už niekoľkokrát. V roku 2004 im podľahli po výsledku 2:3, v roku 2006 po výsledku 1:4. Výhra prišla v roku 2018, keď ženy triumfovali pomerom 3:2. Muži taktiež proti Holanďanom stáli viackrát. V roku 2008, ako aj v roku 2012 prehrali so skóre 0:5.

Ako sa bude našim dariť tento rok?

Nenechajte si ujsť stretnutia a sledujte priame prenosy. Držte palce!

Výsledky

Priamy prenos

Harmonogram Slovákov

Ženy:

  • Utorok – 12:00 hod.: SLOVENSKO – NEMECKO
  • Streda – 19:00 hod.: SLOVENSKO – LOTYŠSKO
  • Štvrtok – 14:00 hod.: SLOVENSKO – PORTUGALSKO

Muži:

  • Utorok – 19:00 hod.: SLOVENSKO – HOLANDSKO
  • Streda – 12:00 hod. : SLOVENSKO – LITVA
  • Štvrtok – 18:00 hod.: SLOVENSKO - LUXEMBURSKO

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov