Indonesia Masters: Európania s cennou zbierkou

20. 1. 2020
Trikrát striebro, dvakrát bronz...to je celková bilancia európskych medailí na BWF World Tour Super 500 podujatí v Indonézii. Domáce publikom však muselo šalieť, pretože Indonézania ovládli tri z piatich disciplín.

O pódiové umiestnenia sa postarali Dáni Anders Antonsen a Viktor Axelsen v dvojhre mužov. Ich krajanky Maiken Fruergaard/Sara Thygesen boli úspešné v štvorhre žien. Španielka Carolina Marin v dvojhre žien a Francúzi Thom Gicquel/Delphine Delrue v mixe.

Víťazom dvojhry mužov sa pri neúčasti svetovej jednotky Kenta Momotu, stal domáci hráč Anthony Sinisuka Ginting, ktorý vo finále zdolal štvrtého nasadeného Andersa Antonsena. Gintong navyše v Indonézii triumfoval už tretíkrát. Viktor Axelsen bral po striebre z Malajzie tentoraz bronz.

Dvojhru žien opanovala štvrtá nasadená Ratchanok Intanon z Thajska, ktorá vo finále porazila Španielku Carolinu Marin. Pre Marin mal však turnaj v Jakarte úplne iný rozmer, pretože presne pred rokom na rovnakom podujatí v dueli proti Indke Saine Nehwal utrpela vážne zranenie kolena, kvôli ktorému bola mimo kurtov celých osem mesiacov. Marin sa ale do Indonézie vrátila, a opäť dokázala, že s ňou na blížiacej sa olympiáde rozhodne treba počítať.

Na radosť domáceho publika sa vo finále štvorhry mužov stretli dva najvyššie nasadené indonézske páry. Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo si ako turnajové jednotky poradili s druhými nasadenými Mohammadom Ahsanom/Hendrom Setiawanom a taktiež zaknihovali hetrik, keď turnaj ovládli v rokoch 2018, 2019 a teraz.  Aj finále štvorhry žien sa nieslo v duchu triumfu domácich, pretože turnajové osmičky Greysia Polii/Apriyani Rahayu zvládli vo finále poraziť nenasadené Dánky Maiken Fruergaard/Saru Thygesen, ktoré sa stali rozhodne prekvapením turnaja. 

Finále mixu prebehlo ako inak, než medzi dvoma najvyššie nasadenými čínskymi pármi. Z triumfu sa opäť radovali vyššie nasadení, teda Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong. Bronz brali aj nenasadení Francúzi Thom Gicquel/Delphine Delrue.  

Výsledky

FOTO: BadmintonPhoto

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov