Tešínsky pohár: Horák v štvrťfinále

12. 1. 2020
Slovenskému reprezentantovi Jakubovi Horákovi sa v susednom Česku na Grand Prix A turnaji dospelých podarilo prejsť kvalifikáciou, a dokráčať až do štvrťfinále, v ktorom podľahol neskoršiemu víťazovi turnaja.

Hráč oddielu Sokol Ilava turnaj odštartoval piatkovou kvalifikáciou. Úspešne zvládol prejsť do hlavnej súťaže v dvojhre, a spolu s Václavom Palánom si účasť v hlavnom pavúku zaistili aj v štvorhre.

Dobre rozbehnutý Jakub pokračoval na víťaznej vlne aj v hlavnom pavúku dvojhry mužov. V prvom kole si Ilavčan v trojsetovom boji s Jaroslavom Holečekom zaistil výhrou postup do kola druhého. Tam na neho čakal druhý nasadený Jiří Král. S Jakubom to po prvom sete, ktorý prehral pomerom 9:21 naozaj vyzeralo beznádejne. Slovák sa ale do stretnutia vrátil, druhý set ovládol v dramatickej koncovke 22:20, aby nakoniec dominoval aj v sete treťom, 21:18. Prekvapenie bolo na svete, a Jakub oslavoval účasť v štvrťfinále.

V súboji o medailu proti nemu stál nenasadený Jakub Bitman, ktorý už bol, žiaľ, nad sily nášho hráča. Ako sa ale neskôr ukázalo, bol to práve Bitman, kto celý turnaj ovládol.

Štvorhra už pre nášho reprezentanta taká úspešná nebola. Spolu s Václavom Palánom neprešli prvým kolom, a turnaj tak pre nich skončil.

Jakub má za sebou určite úspešný víkend, a cenný skalp v kapse, ktorý navyše rozhodne doplnil dávkou skúseností do budúcna. Gratulujeme!

Výsledky

FOTO: Ján Súkup

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov