MSR dospelých

4. 12. 2019
Vrchol sezóny dospelých je pred nami! Už tento piatok sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne rozohrajú Majstrovstvá Slovenska, na ktorých si to o tituly v jednotlivých kategóriách rozdajú len tí najlepší.

Aktuálnemu rebríčku v dvojhrách nevelí nik iný ako úradujúci majstri, a to Milan Dratva (Lokomotíva Košice) a Martina Repiská (Slávia TU Zvolen). V štvorhre mužov sú na špici taktiež obhajcovia trofeje, Miroslav Haring/Juraj Vachálek (Spoje Bratislava). Prvenstvo v štvorhre žien patrí Lucii Vojtekovej (DBK Bratislava), ktorá je na vrchole rebríčka aj v mixe, no o prvú priečku sa delí s Miou Tarcalovou (PBA Prešov). U mužov sa v čele rebríčka mixu nachádza Miroslav Haring (Spoje Bratislava).

Počas roka ste mohli na Grand Prix A turnajoch sledovať rôzne výsledky a výkony hráčov. Jedno je ale isté, Milan Dratva s Martinou Repiskou neštartovali na žiadnom z Áčkových turnajov, a tak sa v konkurencii slovenských hráčov predstavia  opäť po roku.

Na januárovom turnaji v Trenčíne sa z výhry v dvojhre mužov radoval domáci Matej Hliničan (AS Trenčín). Hviezdou sa ale stala Tamara Prostináková (CEVA Trenčín), ktorá získala hetrik. Okrem dvojhry zvíťazila v mixe po boku Juraja Vachálka (Spoje Bratislava), ako aj v štvorhre spolu s Luciou Grenčíkovou (CEVA Trenčín). Víťazmi štvorhry mužov sa stali Andrej Antoška/Jakub Horák (Slávia TU Zvolen/Sokol Ilava).

V apríli sa v Košiciach ziskom troch prvenstiev blysol Juraj Vachálek (Spoje Bratislava). Vrátane dvojhry vyhral s Miou Tarcalovou (PBA Prešov) mix, a s klubovým spoluhráčom Miroslavom Haringom ovládli štvorhru. Domáci ale zaknihovali dve výhry, a to vďaka Kataríne Vargovej (Lokomotíva Košice), ktorá zvíťazila v dvojhre a spoločne s Miou Tarcalovou aj v štvorhre.

Október nám priniesol turnaj v Bratislave a dvojnásobnú výhru Jarolíma Vícena (Lokomotíva Košice). Okrem dvojhry stál na najvyššom stupienku aj v mixe, po boku Vandy Popluhárovej (Spoje Bratislava). Štvorhra mužov opäť patrila úradujúcim majstrom Jurajovi Vachálkovi/Miroslavovi Haringovi (Spoje Bratislava). Z premiérovej výhry v kategórii dospelých sa radovala Dáša Štroffeková (BK MI Trenčín), a triumf po zranení zaznamenala aj Alžbeta Peruňská, ktorá s Luciou Vojtekovou (Spoje Bratislava/DBK Bratislava) zvíťazila v štvorhre.

Na minuloročných majstrovstvách sa z výhier radovali už spomínaní Milan Dratva a Martina Repiská v dvojhrách, Miroslav Haring/Juraj Vachálek v štvorhre mužov, Mia Tarcalová/Katarína Vargová v štvorhre žien a Jakub Horák/Mia Tarcalová v mixe.

Ako dopadne šampionát tento rok? Spoznáme nových majstrov, alebo si väčšina z vyššie uvedených hráčov svoje prvenstvá obháji?

Turnaj štartuje už v piatok o 15:00 hod.. Nenechajte si ujsť to najlepšie zo slovenského bedmintonu!


PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov