K.Vargová hráčkou Extraligy 2019

29. 11. 2019
S bilanciou desiatich zápasov a desiatich výhier sa reprezentantka zlatého tímu AGB ekoservis Košice Katarína Vargová stala najúspešnejšou hráčkou najvyššej slovenskej súťaže družstiev. Gratulujeme!

Katka, v rámci extraligy si odohrala tri kolá, a stala si sa najúspešnejšou hráčkou, čakala si, že by si mohla byť práve ty vyhlásená na tú „naj“, alebo to bol pre teba úplný moment prekvapenia? A čo pre teba toto ocenenie znamená?

„Ocenenie za najúspešnejšiu hráčku ligy bolo pre mňa doslova príjemným prekvapením. Je to pre mňa prvé ocenenie tohto druhu, čo ma teší o to viac! 100%-ná úspešnosť zápasov stále poteší a ja verím, že si ju obhájim aj v ďalšej sezóne.

Ako hodnotíš záverečné kolo play-off, prekvapili ťa niektoré stretnutia a výkony hráčov?

„Záverečné kolo ligy bolo taktiež dá sa povedať novinkou, keďže sa len po druhýkrát odohralo systémom play-off . Osobne si myslím, že to urobilo súťaž zaujímavejšou. Čo bolo pre mňa prekvapením je víťazstvo ilavského družstva nad Spojmi Bratislava! Klobúk dole hráčom, ktorí podali naozaj bojovné výkony a naozaj si striebornú priečku vybojovali.

Vráťme sa ešte k tvojim zápasom. Počas tohto ročníka si v ženskej časti dominovala, keďže si odohrala desať stretnutí a všetky si ovládla. Spomenieš si ale na svoje zápasy, ktoré ťa možno potrápili najviac?

Na svoje predošlé ligové zápasy si len ťažko spomínam, no ak mám spomenúť jeden ktorý ma potrápil, tak to bola určite dvojhra s mojou klubovou spoluhráčkou Miškou Telehaničovou v tomto poslednom kole.

A ako to s tebou momentálne vyzerá? Začala si študovať v zahraničí...čomu konkrétne sa venuješ a aké sú tvoje bedmintonové plány?

Ja sa momentálne nachádzam naspäť v mojom novom domove, v anglickom mestečku Derby, kde sa venujem štúdiu športovej terapie na univerzite, kde tiež aj trénujem. Svoje rozhodnutie odísť zo Slovenska sem vôbec neľutujem, keďže podmienky na bedminton - od hráčov, cez trénera a vybavenie, tu mám naozaj super. Mojimi bedmintonovými plánmi do konca roka sú česká extraliga a o dva týždne MSR, na ktoré sa už naozaj teším. Po novom roku sa okrem líg plánujem zúčastniť viacerých medzinárodných turnajov a naďalej sa v bedmintone zlepšovať ako najlepšie viem.

FOTO: Ján Súkup

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov