Irish Open: Dratva z hry, nastupuje Repiská

14. 11. 2019
Aj napriek veľkej snahe nedokázal Milan Dratva prejsť prvým kvalifikačným kolom. Jeho turnajovú púť hneď na úvode stopol Taiwanec Yang Yang, ktorý sa sám stal víťazom kvalifikácie. Do deja dnes však zasiahne Martina Repiská, ktorej šance na úspech sú takpovediac 50:50.

Súperkou slovenskej reprezentantky bude siedma nasadená Estónka Kristin Kuuba, 62. hráčka svetového rebríčka. V posledných dvoch dueloch proti Martine sa Kuube podarilo triumfovať, no vždy to bolo až po troch setoch. Budeme veriť, že Slovenke sa dnes podarí zabodovať a dorovná vzájomnú zápasovú bilanciu na 2:2.

Kuuba naposledy štartovala v Nemecku na turnaji SaarLorLux Open, kde cez domácu hráčku Ann-Kathrin Spori prešla po trojsetovom boji do druhého kola. Tam ju ale zastavila piata nasadená Belgičanka Lianne Tan, s ktorou prehrala po výsledku 21:7 a 21:18. Na ďalšom podujatí v Dubaji sa Estónka prebojovala dokonca až do tretieho kola. Štvrťfinálovú účasť jej prekazila výborne hrajúca Francúzka Qi Xuefei, s ktorou Kuuba dokázala odohrať vyrovnaný trojsetový duel.

Zaujímavé je určite aj porovnanie zápasu s Kanaďankou Brittney Tam. Estónka prehrala s touto hráčkou na turnaji Dutch Open po setoch 23:21 a 21:15. Naša úradujúca majsterka si proti nej zahrala v septembri na Ukrajine a uchmatla 8 bodov v prvom a 12 bodov v druhom sete.

Držte palce!

Výsledky

MSQ 1.kolo: Milan Dratva /7/ (SVK) – Yang Yang (TPE) 16:21, 15:21

WS 1.kolo: Martina Repiská (SVK) – Kristin Kuuba /7/ (EST) 16:21, 15:21

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov