AIG FZ FORZA Irish Open 2019

12. 11. 2019
13.-16.novembra sa v írskom Dubline na International Challenge podujatí predstavia aj Milan Dratva s Martinou Repiskou.

Do Dublinu sa tento rok vrátane našich dvoch reprezentantov prihlásilo 256 hráčov z 37 krajín (Anglicko, Austrália, Bahrajn, Belgicko, Brazília, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Chorvátsko, India, Island, Írsko, Kanada, Maďarsko, Malajzia, Malta, Maroko, Mexiko, Nemecko, Nový Zéland, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rusko, Sierra Leone, Slovensko, Slovinsko, Škótsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taiwan, Wales).

Turnajovými jednotkami v dvojhrách budú Ind Lakshya Sen a Nemka Yvonne Li. V štvorhre mužov patrí číslo jeden kanadskému páru Jason Anthony Ho-Shue/Nyl Yakura. Štvorhru žien ako aj mix ovládli na pozícii jednotiek Franúczi. Dvojica Emilie Lefel/Anne Tran sa nachádza v čele pavúka štvorhry žien, a pár Thom Gicquel/Delphine Delrue velí pavúku v mixe.

Slováci do deja zasiahnu ako v kvalifikácii, tak v hlavnej súťaži. Ako prvý sa na kurt dostane Milan, ktorý je 160. hráčom rebríčka a v prvom kvalifikačnom kole ho bude čakať mimoriadne náročný súper z Taiwanu. Yang Yang je 273. hráčom rebríčka a určite Milanovi výhru len tak nedaruje.

"Hneď od začiatku turnaja budem musieť siahnuť na dno svojich síl. Musím poraziť dvoch silných Aziatov, a po nich vyhrať ešte jeden zápas, aby som sa vôbec dostal do hlavnej súťaže. Pripravený som, hrám dobrý bedminton a je to posledný turnaj pred MSR, kde sa pekne môžem herne otestovať. Držte nám palce!"

Martina si ako 85. hráčka svetového rebríčka zahrá hlavnú súťaž, kde ju však v prvom kole čaká nasadená súperka, a to Estónka Kristin Kuuba, ktorá vo vzájomnej zápasovej bilancii vedie 2:1. Naposledy proti sebe hráčky na kurte stáli skoro pred rokom, a to v decembri 2018 na kvalifikácii Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev, kde Kuuba, momentálne 62. hráčka rebríčka, triumfovala po setoch 21:8, 19:21 a 21:17.

 „V prvom kole v Írsku budem hrať proti dobrej kamoške Kristin Kuube z Estónska, s ktorou sa obe dobre poznáme nie len na kurte ale aj mimo neho. Má to výhody aj nevýhody. Bude to zaujímavý zápas, keďže poznám jej hru, slabé aj silné stránky a ona tak isto pozná moje. Verím, že to využijem v tomto prípade lepšie ja. Očakávam náročný zápas, na ktorý sa teším a dám do neho všetko. Držte palce!“

Vylosovanie

MSQ 1.kolo: Milan Dratva /7/ (SVK) – Yang Yang (TPE) 16:21, 15:21

WS 1.kolo: Martina Repiská (SVK) – Kristin Kuuba /7/ (EST)

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov