Cyprus International: Poláček zápas nedokončil

13. 10. 2019
Úspešná kvalifikácia, no nedohraný zápas prvého kola. Reprezentant oddielu Lokomotíva Košice Matej Poláček nemohol kvôli pretrvávajúcemu zraneniu podať 100%-ný výkon, a tak duel proti nemeckému hráčovi v druhej polovici skrečoval.

Matej však so svojimi výkonmi môže byť rozhodne spokojný. Po tom, čo sa mu na  niekoľkých podujatiach nedarilo vôbec zabodovať a vždy sa s turnajom lúčil po prvom zápase, na Cypre zaznamenal hneď dve výhry, a postup z kvalifikácie do hlavnej súťaže.

V prvom kole ho ale čakal kvalitný nemecký súper Samuel Hsiao, inak 669. hráč svetového rebríčka. Hsiaov posledný turnaj pred štartom v Nicosii bol YONEX Polish International 2019, kde úspešne prešiel kvalifikáciou, no prehra prišla hneď v prvom kole, keď vo vyrovnanom stretnutí nestačil na Angličana Harryho Huanga, ktorý na rovnakom podujatí nedovolil Matejovi prejsť prvým kvalifikačným kolom a zdolal ho po výsledku 21:5 a 21:6.

Matej teda vedel aké kvality súper má, a čo od neho môže očakávať. Hsiao ovládol prvý set pomerom 21:10. Za stavu 8:7 v druhom sete prišiel od Slováka rázny krok, v podobe ukončenia zápasu. Ako sme sa dozvedeli, Košičan sa počas celého turnaja trápil s pretrvávajúcim zranením, ktoré ho nakoniec vyradilo z hry. V každom prípade gratulujeme k dosiahnutým výsledkom a prajeme skoré zotavenie.

„Nanešťastie som si hlavnú súťaž nemohol užiť ani z ďaleka podľa predstáv kvôli zraneniu brucha, ktoré má trápi posledné týždne. Už pri kvalifikačných zápasoch som uvažoval, či neskrečovať, ale podarilo sa mi nakoniec s kúskom šťastia aj pri dosť limitovanom výkone dotiahnuť to do víťazného konca. Poznajúc ale kvality dnešného súpera som na kurt nastupoval s tým, že si aspoň trošku vychutnám zápas (v rámci toho, čo mi telo dovolí), čo sa mi aj celkom podarilo, ale v polke druhého setu už bolo predsa len rozumnejšie to ukončiť. Z turnaja odchádzam so zmiešanými pocitmi, ale aj taký je šport.“  Matej

 

FOTO: rh plus

 

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov