Čo priniesol mesiac: „September 2019“

10. 10. 2019
Majstrovstvá Európy do sedemnásť rokov, slovenská Extraliga, množstvo medzinárodných turnajov či juniorské Majstrovstvá sveta...To všetko ste s nami počas prvého jesenného mesiaca mohli sledovať.

Grand Prix A turnaj

Bedmintonistka oddielu SC Pohoda Trnava Lea Kyselicová zažiarila na Grand Prix A turnaji v kategórii do trinásť rokov, ktorý sa 28.septembra konal vo Zvolene. Kyselicová okrem dvojhry triumfovala spoločne s Emmou Žiačikovou aj v štvorhre, a ziskom dvoch zlatých medailí sa stala najúspešnejšou hráčkou podujatia. Čítajte viac.

Extraliga

Počas septembra vyvrcholila aj základná časť najvyššej slovenskej súťaže družstiev. Tímy odohrali tri kolá, po ktorých na čele tabuľky úraduje košický obhajca AGB ekoservis, a to s pohodlným štvorbodovým vedením, ktoré však v konečnom hodnotení nemusí nič znamenať. Čítajte viac.


Rozhovory

Úradujúca majsterka Slovenska Martina Repiská absolvovala turnaje na Ukrajine a v Belgicku. Na oboch predviedla to najlepšie čo vedela, no v Charkove jej do „zbierky skalpov“ pribudlo ďalšie cenné meno, a to ukrajinskej olympioničky Ulitiny... Čítajte viac.

V štvrtom ročníku grantového programu Ukáž sa! ktorého cieľom bolo podporiť mladých športovcov, bola aj vďaka Vašim hlasom ocenená mladšia slovenská reprezentantka Sofia Slosiariková. Čítajte viac.


Medzinárodné turnaje

Ani Milan Dratva, ani Martina Repiská nedokázali na International Challenge podujatí v Charkove prejsť prvým kolom hlavnej súťaže, hoci Milan mal k postupu do druhého kola naozaj blízko. Čítajte viac.

Matej Poláček neprešiel na turnaji v Poľsku prvým kvalifikačným kolom, no Katke Vargovej sa na úvod podarilo zabodovať a zaistiť si účasť v kole druhom, kde síce nestačila na nasadenú Indku, ale k postupu jej naozaj nechýbalo veľa. Čítajte viac.

Slovenská reprezentantka Martina Repiská dokráčala na medzinárodnom turnaji Maldives International Challenge do tretieho kola, kde jej ďalšiu cestu pavúkom zastavila Indka Tanvi Lad. Martina však za svoje vystúpenie zinkasovala do svetového rebríčka cenných 1520 bodov. Čítajte viac.

Juniorské a mládežnícke medzinárodné turnaje

Turnaj Slovenia Youth bol pre slovenskú výpravu mimoriadne úspešný. Andrej Suchý odchádzal so striebrom, bronz putoval do rúk Lívii Klačanskej, Johanke Ivanovičovej a Erikovi Hajdu. Čítajte viac.

Na mládežníckom turnaji v Poľskom Imieline sa slovenská výprava opäť nestratila. Naši hráči totiž dokázali vybojovať dvakrát zlato, raz striebro a trikrát bronz. Čítajte viac.

Vďaka Lukášovi Kudláčovi z oddielu Slávia Trnava zaznamenali Slováci na medzinárodnom turnaji v Záhrebe, v kategórii do sedemnásť rokov, dve štvrťfinálové účasti. Lukáš sa ako nasadený hráč v dvojhre prebojoval do top osmičky, a spolu so Simonou Streharski zažiarili aj v mixe. Čítajte viac.


27.-29.septembra na medzinárodnom mládežníckom turnaji v chorvátskom Záhrebe súťažilo aj sedem Slovákov. O najväčší úspech výpravy sa postarali najmladšie členky, Púchovčanky Lucia Skorkovská a Liliana Šarlayová, ktoré zažiarili v kategórii do deväť rokov, kde brali striebro a bronz. Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy U17

V druhej skupine tímovej súťaže Majstrovstiev Európy družstiev do sedemnásť rokov obsadili Slováci po prehrách s Nemeckom a Ukrajinou, a po výhre so Škótskom konečné tretie miesto. Ako hodnotil výkony hráčov a celkové umiestnenie reprezentačný tréner Ján Fiľ? Čítajte viac.

Celkovo osemkrát sa reprezentanti Dánska stali víťazmi Majstrovstiev Európy družstiev do sedemnásť rokov. Nezmenili to ani hráči zo Srbska, ktorí mali vo finále síce lepší vstup do stretnutia, ale konečné skóre 3:1 nakoniec hovorilo v prospech Dánov. Čítajte viac.

Individuálne Majstrovstvá Európy do sedemnásť rokov vyvrcholili finálovými zápasmi, v ktorých sa trikrát radovali hráči Dánska, a dvakrát reprezentanti Ruska. Čítajte viac.

Vráťte sa s nami späť na európsky šampionát do sedemnásť rokov, a prečítajte si hodnotenie reprezentačného trénera Jána Fiľa, ktorý sa zameral na turnaj jednotlivcov. Čítajte viac.

Majstrovstvá sveta juniorov

Slováci na svetovom juniorskom šampionáte ukončili skupinovú fázu výhrou proti Srí Lanke, a umiestnili sa v skupine F na konečnom treťom mieste. Ako hodnotí reprezentačný tréner Tibor Kessler skupinu? Čítajte viac.

Obrovský úspech zaznamenali slovenskí reprezentanti na tohtoročných juniorských Majstrovstvách sveta zmiešaných družstiev, keď sa v konkurencii 43 tímov, dokázali umiestniť na 22. priečke. Čítajte viac.


Prvýkrát v histórii juniorského svetového šampionátu sa z triumfu radovali reprezentanti Indonézie. V dych berúcom finálovom dueli porazili Čínu po výsledku 3:1, a mohli tak nad hlavy zdvihnúť víťazný pohár. Čítajte viac.


Andrej Antoška, Jakub Horák, Mia Tarcalová, Lucia Vojteková a Sofia Slosiaroková...to je zostava hráčov, ktorí pod vedením trénera Tibora Kesslera reprezentovali Slovensko na tohtoročných juniorských Majstrovstvách sveta v ruskej Kazani. Ako boli ale so svojimi výkonmi v tímovej súťaži spokojní? Čítajte viac.

Z domova

3.-6.septembra sa pod vedením Lukáša Klačanského a Mariána Šulka uskutočnilo prvé prípravné sústredenie pre hráčov v kategórii do pätnásť rokov, ktorí budú počas sezóny bojovať o nomináciu na Majstrovstvá Európy tejto kategórie. Čítajte viac.

Zo sveta

Kto by tomu veril, že Španielka Carolina Marin, olympijská víťazka, trojnásobná majsterka sveta a štvornásobná majsterka Európy, bola kvôli zraneniu sedem mesiacov mimo turnajov. Jej veľkolepý návrat ani nemohol dopadnúť lepšie, keďže sa stala víťazkou turnaja v Číne, jedného z najprestížnejších podujatí sveta. Čítajte viac.

Poľsko spolu so Slovinskom budú počas najbližších troch rokov hostiť prestížne európske podujatia. Do Poľska sa vráti európsky klubový šampionát, a v Slovinsku sa počas dvoch rokov odohrajú Majstrovstvá Európy. O všetkom sa rozhodlo na stretnutí „riaditeľov“ v Belgicku. Čítajte viac.

Úradujúci majster sveta, Japonec Kento Momota má naozaj neuveriteľnú sezónu. Na konto si pripísal ďalší triumf, keď sa bez straty setu stal víťazom HSBC BWF World Tour Super 500 podujatia Korea Open. Čítajte viac.

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov