Belgian International: Repiská na Zetchiri tesne nestačila

12. 9. 2019
Martina Repiská nastúpila na duel prvého kola proti Ukrajinke Marii Ulitine. Slovenská reprezentantka podala famózny výkon, a po trojsetovom boji si zaistila miestenku v kole druhom, kde si sily zmerala so siedmou nasadenou Bulharkou Lindou Zetchiri.

Ulitina vo vzájomnej bilancii viedla nad Martinou už 2:0. Zápasy prebehli v rokoch 2013 a 2015, no Ukrajinka mala za posledné týždne na konte niekoľko mimoriadnych výsledkov.

Na turnaji v Charkove si zahrala štvrťfinále. V prvom kole zdolala českú majsterku Terezu Švábikovú a následne, v kole druhom dokázala poraziť aj štvrtú nasadenú Kseniu Polikarpovu z Izraela. Oba duely pritom zvládla v dvoch setoch. Jej cestu turnajovým pavúkom zastavila až Francúzka Qi Xuefei. Vyrovnanú partiu dokázala hrať aj na turnaji Russian Open s prvou nasadenou Škótkou Kirsty Gilmour, keď v druhom sete prehrala až po dráme 22:24.

Martina mala teda pred sebou neľahkú úlohu, no popasovala sa s ňou na výbornú. Ukrajinskú hráčku dokázala zdolať v trojsetovej dráme a zahrala si druhé kolo. Proti Bulharke Zetchiri už Martina tento rok hrala,a  to na marcovom turnaji vo Francúzsku. Slovenka prehrala v troch setoch (21:14, 18:21, 17:21), takže šance na postup boli naozaj vysoké.

Aj tentoraz sa Martine podarilo na kurte zažiariť, no na postup ďalej to žiaľ nestačilo. Úradujúca majsterka Slovenska bojovala zo všetkých síl, a k postupu jej možno chýbal len malý kúsok šťastia. Obe koncovky setov ale patrili Bulharke, a tá sa po výsledku 21:19 a 25:23 posunula ďalej, čím ukončila účinkovanie slovenskej hráčky na turnaji.

FOTO: Jan Súkup/SOŠV Športfoto

Výsledky

Live score

WS 1.kolo: Martina Repiská (SVK) – Maria Ulitina (UKR) 13:21, 21:10, 21:18

WS 2.kolo: Martina Repiská (SVK) - Linda Zetchiri /7/ (BUL)  19:21, 23:25

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov