Čo priniesol mesiac: „August 2019“

6. 9. 2019
Svetový šampionát seniorov ako aj dospelých, niekoľko rozhovorov či sústredení, no najmä zmena na poste Generálneho sekretára SZBe...takýto bol august, posledný prázdninový mesiac.

Rozhovory

Sebastián Kadlec, hráč oddielu BKR Púchov je mladším juniorským reprezentantom, ktorý už dávnejšie Slovensko reprezentoval na Majstrovstvách Európy do pätnásť rokov. Čítajte viac. 

Natália Tomčová má za sebou mimoriadne úspešnú prvú polovicu sezóny, počas ktorej zaznamenala niekoľko štvrťfinálových účastí, no najmä semifinále na turnaji v Srbsku, vďaka ktorému sa v európskom rebríčku kategórie U17 posunula na post slovenskej jednotky. Čítajte viac.

Marián Šulko, viacnásobný majster Slovenska a dlhoročný reprezentant, ktorého mnohí v dnešnej dobe evidujú už možno skôr ako trénera, sa stal novým Generálnym sekretárom Slovenského zväzu bedmintonu, keď na tomto poste vystriedal Petra Tarcalu, aktuálne už prezidenta Badminton Europe. Čítajte viac.

Medzinárodné turnaje

Slovenský reprezentant Milan Dratva si turnaj v Bulharsku predstavoval rozhodne inak. Nedokráčal totiž ďaleko, pretože hneď v prvom kole sa jeho sny po prehre s taiwanským hráčom rozplynuli. Čítajte viac.

Zverenci trénera Tibora Kesslera zaznamenali na juniorskom turnaji v Litve skvelé výsledky. Andrej Antoška v dvojhre, ako aj Jakub Horák spoločne s Poľkou Annou Dudou v mixe, vybojovali strieborné medaily, pričom Andrej s Jakubom získali v štvorhre aj bronz. Čítajte viac.

Milan Dratva ani do tretice nedokázal prelomiť brány semifinále a svoju turnajovú púť na Barbadose ukončil v štvrťfinále. Čítajte viac.

Mladší juniorský reprezentant a hráč oddielu DBK Bratislava Timon Gunda, ktorý značnú časť letnej prípravy strávil v Dánsku, v akadémii Petra Gadeho, sa predstavil v prvom kole medzinárodného turnaja U17 Danish Junior Cup, kde si sily zmeral s nasadeným Angličanom Nathanom Moorom. Čítajte viac.

Majstrovstvá sveta seniorov

Milan Purdeš štartoval na seniorských Majstrovstvách sveta v kategórii 60+, kde sa predstavil v dvojhre ako aj v štvorhre po boku Portugalčana Maria Albuquerquea. Ako podujatie hodnotí? Čítajte viac.

Katarína Tekeľová a Anton Tekeľ, bedmintonisti oddielov KYKLOP BC Martin a Sokol Ilava, štartovali na seniorských Majstrovstvách sveta vo všetkých disciplínach. Čítajte viac.


Atmosféru seniorských Majstrovstiev sveta okúsila v kategórii 50+ aj Trenčianka Adriana Eliášková, ktorá ako jedna z mála zaznamenala spoločne s Evou Kuttnerovou víťazný zápas. Čítajte viac.


Sústredenia

Slovenskí reprezentanti v kategórii do sedemnásť rokov absolvovali náročnú letnú prípravu, ktorá vyvrcholí európskym šampionátom. Zverenci trénera Jána Fiľa absolvovali aj sústredenie v Karvinej, kde sa konal Regionálny kemp za účasti hráčov z Čiech, Rakúska, Belgicka či Ukrajiny. Čítajte viac.

Mladší juniorský reprezentant a hráč oddielu DBK Bratislava Timon Gunda sa rozhodol značnú časť letnej prípravy stráviť v Dánsku, kde trénoval pod vedením bedmintonovej legendy Petra Gadeho, päťnásobného majstra Európy a štvornásobného olympionika. Čítajte viac.

Z domova

1.august bol dňom, kedy vystriedal Petra Tarcalu na poste Generálneho sekretára Slovenského zväzu bedmintonu Bratislavčan Marián Šulko. Čítajte viac.

Športovo-technická komisia SZBe zverejnila priebežné rebríčky všetkých vekových kategórií, platné k 1.augustu 2019. Čítajte viac.

Zo sveta

August sa niesol najmä v znamení Majstrovstiev sveta, ktoré sa konali v švajčiarskom Bazileji. Počas celého šampionátu ste mohli sledovať množstvo napínavých duelov, ktoré mnohokrát skončili prekvapivým výsledkom. Samotný finálový deň bol však o niečom inom. Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy dospelých sa v roku 2020 uskutočnia v Kyjeve. Ukrajina tak bude po úspešnom kongrese, ktorý sa konal tento rok v apríli hostiť ďalšie z najprestížnejších podujatí. Šampionát sa uskutoční 21.-26.apríla 2020 v komplexe Palace of Sport.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov